10 companii de teatru din țară ce oferă spectacole în 3 locații din Caraș-Severin, în cadrul festivalului “LUMEA POVEȘTILOR”

10 companii de teatru din țară ce oferă spectacole în 3 locații din Caraș-Severin, în cadrul festivalului “LUMEA POVEȘTILOR”

Teatrul de Vest Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Primăria Caransebeș și Casa de Cultură “George Suru” din Caransebeș, organizează în perioada 13-20 iunie 2021, Festivalul de teatru pentru copii “LUMEA POVEȘTILOR” ediția a IV-a.

 La festival participă 10 companii de teatru din țară, ce oferă spectacole în 3 locații din Caraș-Severin.

La Reșița, în 13 iunie 2021, la ora 11:00, actorii de la Teatrul ”DOLLO” din Arad, au interpretat ”Laboratorul Veseliei”.

Luni, 14 iunie 2021, la ora 10:00, cei de la Teatrul de Păpuși ”PUK” din Cluj au jucat piesa ”Cartea lui Apolodor” de Gellu Naum. Spectacolul a primit premiul pentru valoarea artistică şi culturală la Festivalul Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck 2010, premiul pentru calitatea transpunerii scenice la Festivalul Spectacolelor de Colecţie, Bucureşti, 2010.

De asemenea, în anul 2010 a participat la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, la invitaţia Teatrului Denis din Hyeres, iar în 2011 a participat la Festivalul Culturii Române de la Bialystok, la invitaţia Institutului Cultural Român din Polonia. În anul 2012, spectacolul Cartea cu Apolodor a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C., festival organizat de ambasadele europene în capitala Statelor Unite ale Americii.

La ora 11:00, cei mici pot vizualiza la Cinematograful ”Dacia” din Reșița piesa ”Ariciul” interpretată de Teatrul pentru Copii și Tineret ”MERLIN” din Timișoara

Marți, 15 iunie 2021, la ora 13:00, actorii Companiei de Teatru, Animație și Evenimente ”MAG” vor adapta un spectacol educativ și interactiv, cu muzică și voie bună, ”Experimentele Profesorului Distrat” în cartierul reșițean Mociur.

La ora 15:00,  în fața Palatului Cultural din Municipiul de pe Bârzava, cei de la Compania de Teatru, Animație și Evenimente ”MAG” vor relua piesa ”Experimentele Profesorului Distrat”.

Miercuri, 16 iunie 2021, la ora 10:00, cei mici vor fi încântați în premieră cu piesa ”Arca pleacă la ora 8” de Urlich Hub, reprezentare dată de actorii Teatrului de Vest din Reșița.

În 17 iunie 2021, la ora 10:00, Teatrul de Păpuși din Alba-Iulia, oferă un spectacol cu marionete cu fire cu falcă mobilă numit ”Turtița Lăudăroasă”

Este un spectacol interactiv, amuzant și educativ realizat după o poveste populară.

Nici cei din Oțelu Roșu nu sunt uitați de către actorii Teatrului de Vest din Reșița, iar la ora 11:00, micuții de pe Bistra se vor bucura de piesa de teatru ”Arca pleacă la ora 8”

Tot la ora 11:00 la Casa de Cultura “George Suru”- Caransebeș, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea vor traspune în scenă ”Mașinuța cu Povești”

În 18 iunie 2021, la ora 10:00, în locația Teatrului de Vest din Reșița, actorii din Râmnicu Vâlcea vor adapta piesa ”Mașinuța cu Povești”

La ora 11:00, actorii de la Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani vor interpreta piesa ”Fram Ursul Polar”, după Cezar Petrescu în incinta Casei de Clutură ”George Suru” din Caransebeș

Sâmbătă, 19 iunie 2021, la ora 11:00, actorii Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani au pregătit și pentru micii reșițeni piesa ”Fram Ursul Polar”, piesă reprezentată în locația Teatrului de Vest din Reșița.

La ora 11:00, copiilor din Caransebeș li se va prezenta piesa ”Iedul cu Trei Capre”, piesă transpusa în scenă de actorii Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

La ora 17:00, Teatrul de Artă din Deva prezintă în fața Palatului Cultural din Reșița, piesa ”Pagliacci”(Clovni).

 

Duminică, 20 iunie 2021, la ora 11:00, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu reprezintă si publicului Reșițean piesa ”Iedul cu Trei Capre” după un text popular cules de Ojică Agaftanghel pe scena Teatrului de Vest din Reșița.

La ora 12:00, la Casa de Cultură “George Suru” Caransebeș, Teatrul de Vest din Reșița interpretează piesa ”Arca Pleacă la Ora 8” de Urlich Hub.

Tot la ora 12:00, de data aceasta în fața Palatului Cultural, Teatrul pe Roți din Arad oferă un spectacol stradal cu păpuși gigant, jonglerii cu foc si personaje pe picioroange. Spectacolul vorbeste despre eterna lupta dintre bine si rau …. dintre îngeri și demoni.

La ora 21:30, în închiderea festivalului Teatrul pe roți din Arad, oferă un spectacol cu jonglerii cu foc.


Related Posts