1,18 milioane de români au primit o nouă tranșă de ajutoare alimentare și 360.000 de elevi au primit 500 de lei pentru rechizite și haine

1,18 milioane de români au primit o nouă tranșă de ajutoare alimentare și 360.000 de elevi au primit 500 de lei pentru rechizite și haine

Pentru contracararea scăderii generale a standardului de viaţă și a apariţiei unor grupuri sociale vulnerabile, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene continuă să implementeze măsuri care să să preîntâmpine şi să compenseze efectele sociale destructive, cauzate de contextul macroeconomic, asupra grupurilor aflate în situație de risc.

În acest sens, noutățile lunii decembrie sunt că aproximativ 360.000 de preșcolari și elevi eligibili au primit ajutorul de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte și că a fost finalizată distribuția unei noi tranșe de pachete cu produse alimentare de bază pentru aproximativ 1,18 milioane de beneficiari.

Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Este evident că, pe fondul majorării acute a cheltuielilor lunare cu care românii se confruntă, s‑a cristalizat necesitate unei protecţii sociale speciale pentru această perioadă. În acest sens, mă bucur că am reușit să transformăm banii europeni ce erau în risc de decomitere în sprijin imediat pentru persoanele vulnerabile”.

Prin acest pachet agregat de măsuri se dorește ajungerea în punctul în care copiii din România să nu se mai lovească de nicio formă de excluziune în ceea ce privește educația.

Noutățile acestei luni sunt că am reușit să distribuim toate pachelete de 24 de kg aferente tranșei V ce conțin alimente de bază, produse românești, către beneficiarii eligibili. De asemenea, deși ne-am confruntat cu o creștere importantă a numărului beneficiarilor eligibili, am reușit alimentarea cardurilor cu 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte, pe care îl acordăm din fonduri europene prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. 360.000 de preșcolari și elevi au primit ajutorul”, a precizat liberalul.