12 cetăţeni irakieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să intre ilegal în România

12 cetăţeni irakieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, jud. Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 12 cetăţeni din Irak, care intenţionau să intre ilegal în România.

În data de 06.05.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Lățunaș, județul Caraș-Severin, 12 cetăţeni străini (3 bărbaţi, 5 femei şi 4 copii) care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, iar copiii între 1 şi 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.