17 cetățeni din Siria şi Irak, opriţi la frontiera cu Serbia

17 cetățeni din Siria şi Irak, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, în cooperare cu lucrătorii Secției 8 de Poliţie Deta, au depistat în zona de competenţă 17 cetăţeni din Siria și Irak, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 25.04.2017, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, județul Timiș, în cooperare cu lucrătorii Secției 8 de Poliţie Deta, au depistat pe raza localității de frontieră Lățunaș 17 persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. Acestea au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din zece bărbați și cinci femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, respectiv doi copii, în vârstă de 2 și 3 ani. Persoanele, cetăţeni din Siria și Irak, au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.