2 km de străzi dintr-un cartier reșițean intră în reabilitare

2 km de străzi dintr-un cartier reșițean intră în reabilitare

Ședința de îndată din această săptămână a Consiliului Local Reșița a avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre inițiat de primarul Ioan Popa privind reabilitarea a 2 km de străzi din cartierul Dealul Crucii.

Aleșii locali au aprobat Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru investiția „DALI și PT – Reabilitare străzi Rândul II și Rândul III”. Valoarea totală a investiției este de 8.759.735 lei (cu TVA).

„În vederea obținerii unui grad de confort superior pentru utilizatori, se prevede realizarea unor străzi cu structură rutieră modernă, cu suprafața de rulare din asfalt, mărginită de trotuare, care va facilita accesul auto și pietonal în zonă”, a explicat primarul municipiului, Ioan Popa.

Lungimea totală a străzilor propuse pentru reabilitare este de 2037 metri, din care strada Rândul II – 441 m, iar strada Rândul II – 1596 m. Lățimea părții carosabile va avea, în funcție de situația din teren, de la 4 la 6 metri. Este prevăzută și amenajarea de trotuare având o lățime medie de un metru, lungimea totală a acestora depășind 1,7 km. Pentru scurgerea apelor se va realiza un sistem de canalizare pluvială pe o lungime de 2005 m.

Străzile vor fi prevăzute cu iluminat stradal cu corpuri de iluminat led. Acestea vor fi montate pe 22 de stâlpi metalici pe strada Rândul II și 41 de stâlpi pe strada Rândul III. Totodată, străzile vor fi dotate cu mijloace de semnalizare rutieră, indicatoare și marcaje rutiere.

Primarul Ioan Popa a subliniat, în referatul de specialitate, că investiția vizează, ca obiectiv general, „dezvoltarea unor rețele de infrastructuri specializate și eficiente, compatibile cu infrastructurile europene și internaționale care să susțină dezvoltarea durabilă a teritoriului național și care trebuie să asigure: eliminarea zonelor deficitare din punct de vedere al volumului și al calității transportului și satisfacerea mai bună a nevoilor de deplasare a cetățenilor; asigurarea unei cât mai mari securități de transport, a siguranței rutiere pentru toți participanții la trafic și a protecției mediului înconjurător”.

Sursa resita.ro