COD PORTOCALIU de ninsori și viscol

În perioada următoare, zonele de munte ale județului nostru se vor afla sub cod portocaliu de ninsori abundente și viscol.
În acest context, personalul și tehnica de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic” al județului Caraș-Severin sunt pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației.
Situația fenomenelor meteorologice va fi monitorizată permanent prin dispeceratul inspectoratului, iar în funcție de evoluția acestora și de eventualele situații de urgență create, se vor suplimenta forțele cu personal și tehnică din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență ale județelor limitrofe care nu se află sub incidența codurilor.
S-au luat măsuri de informare a primăriilor din județ asupra situației meteorologice din perioada următoare, la sediul acestora urmând a se institui serviciul de permanență.
Pentru diminuarea consecințelor acestor fenomene meteo periculoase, recomandăm populației să evite deplasările în zonele afectate (zonele muntoase), iar în cazul în care aceste deplasări nu se pot anula sau amâna, să-și ia toate măsurile de precauție necesare pe timp de iarnă.
În această perioadă, se pot face sesizări referitoare la starea drumurilor județene la numerele de telefon 0724796954 sau 0771661700