Recomandări pentru circulația în condițiile unui trafic aglomerat

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să țină seama de faptul că după amiază vom înregistra un trafic foarte aglomerat pe drumurile naționale.

La această oră se circulă normal în județul Caraș-Severin, fără dificultăți, însă șoselele se aglomerează pe măsură ce oamenii se întorc acasă din minivacanţa de 1 Mai. Având în vedere experiența din minivacanța de Paște dar și din anii precedenți,  apreciem că, îndeosebi după amiază, vor fi înregistrate valori de trafic foarte ridicate, în special pe DN 6, unde este posibil să se apară numeroase puncte/zone unde se va circula în coloană, cu viteză redusă.

În aceste zone, dar și în restul județului, politiștii rutieri vor fi prezenți și vor acționa cu preponderență pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor rutiere, folosind toate sistemele de supraveghere video aflate în dotare.  Nu uitați: suntem prezenți în trafic pentru siguranța dumneavoastră!

Creşterea siguranţei rutiere  reprezintă o prioritate pentru Poliția Română astfel că recomandăm cetăţenilor ca atunci când se află la volan, să ţină seama de următoarele sfaturi:

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic!
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;
  • Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!
  • Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei!
  • Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi dispozitiv de tip “hands-free”!
  • Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

DRUM BUN !