Un tren de epocă va circula între Reșița și Timișoara

sursa foto: Daniel Puscau

Un tren de epocă va fi pus în circulaţie între Timişoara şi Reşiţa cel târziu în 20121.

În perioada următoare, imediat ce primăria Reşiţa va primi licenţa, pe ruta Reşiţa – Timişoara, va circula un tren uşor. Intenţia administraţiei locale este să realizeze o linie ce să traverseze Reşiţa dar să deservească şi  va  spune primarul Reşiţei, Ioan Popa.

„După ce primim licența, suntem în discuții la Karlsruhe să primim un tren, un fel de tramvai-tren, și vrem să facem un pendul Reșița Nord – Reșița Sud deocamdată, ca să putem prelua traseul și ulterior să mergem spre Bocșa și chiar Timișoara”, a declarat primarul Reșiței.

Ioan Popa a anuţat că intenţionează ca, pentru anul în care Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii, să pună în circulaţie un tren de epocă, ce să facă legătura între cele două capitale de judeţ.

„Până în 2021 avem trei ani la dispoziție să ne căutăm o locomotivă de epocă și două vagoane de epocă. Când va fi anul Capitalei Culturale Europene la Timișoara, putem să facem un transport pe zi. Adică cei care vin în turism ocazional la Timișoara să îi putem aduce la Reșița și de aici să îi dirijăm spre Oravița, Anina, spre obiective istorice din Banat”, a mai spus Ioan Popa.

Administraţia locală reşiţeană a început demersurile necesare obţinerii autorizării pentru transportul pe calea ferată.

Sursă: radiotimisoara.ro