Ministrul Româniilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, a vizitat tinerii reșițeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Afacerilor Externe, derulează Campania Naţională “Informare acasă! Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate. Evenimentul de lansare a campaniei a ajuns astăzi şi în judeţul Caraş-Severin și se derulează în două etape: prima – în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua – în septembrie-octombrie, destinată adulţilor.

Evenimentul de lansare a campaniei în judeţul Caraş-Severin a avut loc luni, 18 iunie, la sediul Palatului Administrativ, în prezenţa ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Campania își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, tinerii prezenţi la eveniment, elevi ai mai multor licee din judeţ, au fost informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice de alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

”Felicit iniţiatorii pentru coalizarea acestor forţe instituţionale, prin care se construiesc adevărate instrumente de sprijin pentru românii aflaţi peste graniţele ţării. Informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune o dată cu decizia de a pleca peste graniţele României este deosebit de importantă. În acest fel se pot preîntâmpina situaţii grave şi este recomandat ca, toţi cei care au fost prezenţi la întâlnirea de astăzi, să transmită informaţiile primite şi mai departe, în rândul cunoscuţilor”, declară președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.