2,6 milioane lei, pagube în urma inundațiilor

Prefectul judeţului Caraş-Severin, în calitate de președinte, a convocat, în şedință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Caraș-Severin, în vederea analizării și aprobării Raportului de sinteză nr.7 din 02.07.2018 privind apărarea împotriva inundaţiilor şi fenomenelor hidrometeorologice periculoase, ce au afectat judeţul Caraş-Severin în perioada 19 – 22.06.2018

Raportul de sinteză a fost întocmit în urma evaluărilor pagubelor de către comisiile mixte constituite prin ordin al prefectului.

Raportul cuprinde pagubele înregistrate în 11 localităţi din 6 unităţi administrativ – teritoriale: Reşiţa, Buchin, Doclin, Ramna, Sasca Montană, Tîrnova.
În urma fenomenelor înregistrate în perioada menţionată (cantităţi de apă de 30 litri/mp, scurgeri de pe versanţi, creşteri ale debitelor pe cursurile mici, torenţi) au fost afectate drumuri agricole, drumuri comunale, drumuri judeţene, străzi, ziduri de sprijin, podeţe, terenuri agricole. Valoarea totală a pagubelor se ridică la suma de 2,6 milioane lei.

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin au transmis Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice un proiect de hotărâre a Guvernului, pentru alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Proiectul se referă la inundaţiile produse în perioada 27.05 – 22.06, ce au afectat infrastructura rutieră din 19 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Suma solicitată se ridică la aproape 7 milioane lei.