3 arme și 80 de cartușe au fost ridicate, 2 persoane sunt cercetate la Iablanița

Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au efectuat, în ziua de 11.07.2018 două controale cu privire la acte de braconaj cinegetic pe raza localității Iablanița.

Cu această ocazie la locuința unui bărbat de 60 din localitate a identificată cantitatea de 5,3 kg. carne de mistreț, împușcat în cursul lunii mai – iunie, în cursul unei partide de vânătoare fără autorizație. De la domiciliul autorului a fost ridicată carnea de mistreț, 1 armă de vânătoare și 8 cartușe calibru 12 mm.

A fost identificat și un alt participant la partida de vânătoare ilegală, un bărbat de 49 de ani, din locuința și autoturismul căruia au fost ridicate 2 arme de vânătoare, 72 de cartușe, calibru 12 mm și 30-06 mm, unele dintre ele confecționate artizanal, o sursă de iluminare folosită la vânătoare, un instrument de confecționat cartușe, 2 binocluri.

În continuare se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 Cod Penal și braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 din Legea 407/2006.

Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în cooperare cu polițiștii din județ, vor desfășura și în continuare acțiunile vizând prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor și cele pentru combaterea braconajului cinegetic.