Alina Vuc, pentru a șasea oară campioană națională

Reșițeanca Alina Vuc a fost vedeta Campionatului Național de lupte ce s-a disputat chiar în orașul de pe Bârzava. Sportiva legitimată acum la Steaua a cucerit titlul la categoria 50 kg.

Andrei Franț, sportivul de la CSM Reșița, s-a impus la 86 kg, în concursulde lupte libere, iar alți doi coechipieri au luat medalii: Marin Filip – argint la 61 kg, Adam Băbăioana – bronz la 125 kg.

La greco-romane, campionul european Mihai Mihuț (Astra Arad) a fost primul la 67 kg, precum Toni Hinoveanu (CSM Lugoj), la 72 kg, și Ilie Cojocari (Heracle Timișoara), la 77 kg. La categoria 97 kg, primii doi clasați provin de la CSM Lugoj, Tamas Atilla și Papp Robert, în vreme ce Alexandru Ianțoc (Astra Arad) s-a clasat pe locul secund la 87 kg.

La feminin, Simona Tudor (CSM Timișoara) a luat bronzul, la 59 kg. Aceeași medalie a intrat în posesia Georgianei Bodogai, de la CSU Vest Timişoara, la 76 kg, dar la această categorie au concurat doar trei sportive.

”Campionatul naţional este o etapă de selecţie către Campionatul European şi cel Mondial. Cu părere de rău spun, concurenţa la nivel naţional, deocamdată, lasă de dorit. Am văzut şi câţiva tineri pe care am vrea să îi avem alături de seniori, iar acest lucru îmi dă încredere că sunt cluburi şi avem antrenori unde se munceşte şi unde se încearcă să se construiască. În ceea ce priveşte acest campionat, schimbări majore nu am văzut, sportivii au reuşit să-şi păstreze poziţiile de până acum”, ne spune antrenorul lotului naţional de lupte, Anatol Guidea.

Sursă: radiotimisoara.ro

Reclama ta aici!

  • INCredibleIT.ro-300x250.jpg