Reșițeanul Cristi Chivu, antrenor la Inter Milano!

Cristi Chivu a terminat celebra şcoală de antrenori de la Coverciano şi a decis să îşi înceapă cariera de antrenor la formaţia pentru care a jucat şapte ani.

Dorit de cluburi precum Chelsea FC, FC Barcelona, Internazionale Milano și aflat în tratative avansate cu Real Madrid, fundașul român decide, în cele din urmă, să rămână în Serie A, dar nu la AS Roma și se transferă în vara anului 2007 la Internazionale Milano, unde a reușit să se impună și datorită polivalenței sale, el reușind să acopere cu succes posturile de fundaș stânga, fundaș central, mijlocaș la închidere și mai rar postul de mijlocaș stânga. Încă din primul sezon în tricoul Interului, a reușit ceea ce își dorea de când era la AS Roma, câștigarea campionatului italian. În 2010, Chivu, alături de Inter Milano, a reușit o triplă istorică, obținând titlul de campion și Cupa Italiei, precum și trofeul Ligii Campionilor. Astfel, Chivu a devenit doar al doilea jucător român care triumfă în această competiție după Florin Răducioiu în 1994, cu cealaltă echipă a orașului lombard, AC Milan.

În 2012 a semnat un nou contract cu Inter Milano, cu opțiune de prelungire pentru încă unul (dacă în sezonul 2013-2014 va juca cel puțin 25 de meciuri), pentru care va primi anual 2,5 milioane de euro, față de 5,5 milioane de euro cât a avut anual în perioada 2007-2012.

Chivu va antrena la Inter Milano şi o va lua de jos. El a acceptat să fie noul antrenor al echipei Under 14 a grupării milaneze.  „Sunt sigur că venirea lui aici va aduce o mare contribuţie performanţei şi poate deveni un antrenor extraordinar”, a declarat Roberto Samaden, şeful Academiei lui Inter. Chivu a jucat 168 de meciuri pentru Inter în perioada 2007-2014 şi, printre alte trofee, a reuşit câştigarea Ligii Campionilor.

Sursă: adev.ro