“Cu conducători care poartă ”tricoaie” și care se ”hăhăie” nu avem nici o speranță de a schimba dorința românilor de a abandona această țară”

Este opinia lui Andrei Apostol care în contextul protestelor anunțate astăzi de românii din diasporă prezintă public date despre exodul produs în Reșița.

Având în vededere că astăzi toată lumea vorbeste despre diasporă, câteva date concrete despre exodul reșițenilor: La reșițenii cu vârste cuprinse între 15 și 49 ani intenția de plecare din țară depășește 15%, iar vârful intenției de a emigra este atins de cei de 20-24 ani, din care doar 48,5% mai vor să rămână în țară în următorii ani. Dorința de plecare e cea mai mare la absolvenții de liceu: peste 15% vor să plece și tot atâția sunt nehotărâți dacă să rămână în țară. Dintre cei plecați în străinătate doar 8.2% intenționează să se întoarcă definitiv în următorii 3 ani. Sunt de 5 ori mai mulți cei care și-au anunțat familia că nu vor reveni definitiv acasă în viitorul apropiat. Cei care si-ar dori să se întoarcă ar face acest lucru în cazul în care ar putea avea VENITURI DECENTE. Existența locurilor de muncă este principalul argument care i-ar convinge pe oameni să nu plece din țară și pe cei plecați să se întoarcă. Cei plecați și-ar dori să se întoarcă și dacă Reșița ar deveni un oraș frumos, dacă în țară s-ar reduce corupția sau dacă s-ar spori gradul de civilizație. (datele sunt extrase din Studiul Sociologic comandat de Primăria Reșița)”, ne spune Andrei Apostol, vicepreședintele Partidului Național Liberal din Reșița.

După părerea lu Andrei Apostol, votul rămâne cea mai importantă armă pentru cei nemultumiți de clasa politică, mult mai importantă decât protestel sau folosirea sintagmelor colorate.

“Mi se pare umilitor să fim reprezentați la nivel înalt de oameni care nu au capacitatea să articuleze două fraze fără să se facă de râs. În contextul protestelor anunțate astăzi și privind cu dezamagire tot ce se întâmplă în spațiul public în ultimul timp pot spune un sigur lucru: Dragi prieteni, data viitoare nu vă mai “pi#@ți pe el de vot”.”, a mai adăugat acesta.