Lasă-te marcat!

Acesta este îndemnul cu care Herculane Project întâmpină și încurajează pe toți cei ce străbat stațiunea, fie ei turiști, arhitecți, oameni de cultură sau localnici, să se lase marcați de frumusețea acestor locuri și să susțină proiectul de restaurare a perlei care este Băile Herculane.

Dacă ajungeți în Băile Herculane, atingeți Clădirea Băilor Neptun și folosiți #Igotmarked în descrierea pozei postate, pentru a vă alătura acestei cauze şi colecției de mâini care doresc într-un fel sau altul să ajute și să se implice” scrie arhitecta Oana Bogdan pe contul său de facebook.

Serile trecute aceasta chiar a avut o dezbatere în cadrul proiectului despre modul în care putem valorifica economic moștenirea culturală. Cu alte cuvinte, clădirile istorice, refolosite în mod inteligent, ne pot crește bunăstarea și-o pot face pe termen lung.

Oana Bogdan și Anca-Raluca Majaru au moderat acestă dezbatere despre felul în care patrimoniul poate fi valorificat și cum acesta stă la baza unei dezvoltări durabile într-o conferință de arhitectură.

Dar, cred că trebuie spus și cine este Oana Bogdan?

A fondat biroul de arhitectură și urbanism BOGDAN & VAN BROEK în Bruxelles, care a fost premiat la Bienala de Arhitectură BAB 2010 România. Începând cu anul 2007, Oana a fost membră a Comisiei Regale pentru Monumente și Peisaje a Regiunii Flandra, a Comisiei de Experți pentru Arhitectură și Design în cadrul Guvernului Comunității Flamande din Belgia, iar în 2015 a devenit membră a Comisiei de Experți UNESCO a orașului Bruges din Belgia.

Anca Majaru este membru fondator al asociației ARCHE, a coordonat timp de mai mulți ani proiectul Monumente Uitate. A obținut titlul de doctor în arhitectură în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București în 2016.

Oana și Anca s-au implicat în mod direct în proiectul HerculaneProject, fiind cele care au susținut dezvoltarea acestuia încă de la bun început, fiind o sursă de inspirație și modele de urmat în ceea ce privește implicarea civică. Ele au fost printre primii oameni care și-au arătat susținerea și au oferit-o necondiționat.

Ne întâlnim la Băile Culturale Herculane între 27 august și 2 septembrie!