”Spagă” pentru morți, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița!

Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a emis două ordonanțe în 01.11.2018, prin care au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore inculpații Hopartu Cristian Iordan – asistent medical în cadrul Secției de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, 136 de acte materiale, și Sidor Mariana – inculpată, angajata unei societăți comerciale care are ca principal obiect de activitate servicii funerare, pentru săvrșirea infracțiunilor de complicitate la infractiunea de dare și luare de mită în formă continuată, 136 de acte materiale.

S-a reținut faptul că, în cursul anului 2018, inculpatul în calitatea sa de asistent medical al Secției de Anatomie Patologică, a primit de la reprezentanții societății comerciale, prin intermediul inculpatei, periodic, sume de bani cuprinse între 300 lei și 2700 lei, în legătură cu atribuțiile de serviciu, respectiv activități de restaurare a cadavrelor la care era obligat conform legii. Suma totală primită de inculpat în scopul arătat mai sus este de 40.800 lei.

În cursul zilei de 01.11.2018, inculpați au fost reținuți 24 ore, iar în cursul zilei de 02.11.2018 procurorul de caz a decis asupra propunerii de arestare preventivă.

Faţă de inculpatul Hopartu Cristian Iordan – asistent medical în cadrul Secției de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Tribunalul Caraş-Severin a dispus măsura arestului la domiciliu, iar faţă de inculpata Sidor Mariana, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus măsura controlului judiciar.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul D.G.A. Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.  Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.