Mai multe acțiuni și controale au fost desfășurate în ultimele zile la regimul silvic, iar constatările au fost pe măsură

În zilele de 13 și 14 noiembrie lucrătorii compartimentului de combatere a delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu lucrători din Garda Forestieră Județeană Caraș-Severin, au desfășurat o  acțiune pe raza ocoalelor silvei Anina și Oravița în vederea combaterii tăierilor ilegale de arbori, transportul, deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

  • Pe DN57B echipa de control a oprit o autoutilitară care transporta material lemnos iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că o societate comercială nu a respectat regulile de completare și emitere a documentelor, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei.
  • În orașul Anina a fost oprită pentru control o autoutilitară al cărei conducător auto nu a putut prezenta documentele de însoțire și proveniență pentru materialele lemnoase transportate. Mijlocul de transport a fost condus la depozitul Ocolului Silvic Anina, a fost dispusă confiscarea cantității de 2,98 mc lemn de foc, a fost aplicată o sancțiune în valoare de 7.000 lei și confiscarea autospecialei folosită la transport. În continuare se desfășoară verificări pentru stabilirea provenienței materialului lemnos.
  • Pe DJ 581 a fost oprită o altă autoutilitară care transporta cherestea. În urma verificărilor efectuate a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei și s-a dispus confiscarea cantității de 3 mc cherestea care a fost predată Ocolului Silvic Oravița.

În data de 15 noiembrie lucrătorii compartimentului de combatere a delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin au desfășurat o acțiune pe raza Ocoalelor Silvic Oravița și Banatul Montan.

  • În localitatea Forotic a fost identificat un transport de lemn rotund de diferite specii fără documentele de însoțire și proveniență. Mijlocul de transport a fost condus la depozitul Ocolului Silvic Oravița, a fost dispusă confiscarea cantității de 10,30 mc lemn rotund, diferite specii, a fost aplicată o sancțiune în valoare de 5.000 lei și confiscarea autospecialei folosită la transport. În continuare se desfășoară verificări pentru stabilirea provenienței materialului lemnos.
  • Pe raza localităților Forotic și Comorîște lucrătorii de poliție au identificat trei tractoare care tractau remorci/căruțe încărcate cu material lemnos, pentru care conducătorii acestora nu au putut prezenta materiale de proveniență. A fost dispusă confiscarea cantității totale de 7,75 mc lemn de foc, și aplicarea a trei sancțiuni contravenționale de câte 5.000 lei fiecare.