Acțiunea TISPOL Speed: 162 de km/h pe DN6, în apropiere de Bucoșnița

În perioada 01-07.04.2018 la nivel european s-a desfășurat acțiunea TISPOL Speed, accentul fiind pus pe prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză în trafic.

În această perioadă, polițiștii rutieri au controlat 1.793 de autovehicule, au aplicat 1.256 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea regimului legal de viteză și au reținut 76 de permise de conducere pentru depășirea regimului legal de viteză.

Cel mai rapid a „zburat” un bărbat din Craiova, în vârstă de 26 de ani, care, pe DN6, în zona localității Mehadia, pe un sector de drum cu viteza maximă legală de 100 de km/h, a fost surprins de radar cu viteza de 163 km/h (depășire a vitezei maxime cu 63 km/h).

Al doilea în „top” este un tânăr de 21 de ani din Drobeta-Turnu Severin, care a fost înregistrat cu viteza de 162 de km/h pe DN6, în apropiere de Bucoșnița, pe un sector de drum unde viteza limită legală era de 70 de km/h (depășire a vitezei maxime cu 92 km/h). Top 3 este completat de un bărbat de 35 de ani, tot din Drobeta-Turnu Severin, care a fost surprins, tot pe DN 6, în zona localității Bucoșnița, cu viteza de 159 km/h (depășire a vitezei maxime legale de 89 de km/h).

Pe lângă aceștia se remarcă și un motociclist, de 27 de ani, din Timișoara, care a fost surprins pe raza Municipiului Caransebeș cu viteza de 153 km/h, pe un drum pe care viteza limită legală este de 50 de km/h ( depășire a vitezei maxime legale cu 103 km/h ).

Toți cei patru „piloți” care „zburau prea jos”, au devenit „copiloți” (a se citi pietoni) pentru o perioadă de 90 zile și au primit ocazia să contribuie financiar la bugetul de stat…