5 orașe care merită vizitate în special primăvara

Photo by Owen Williams on Unsplash
Photo by Owen Williams on Unsplash

Primăvara este cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii, vacanțe sau city break-uri. În articol veți găsi câteva variante de orașe unde puteți petrece frumos și relaxant câteva zile.

Primăvara este perioada de înflorire a sakurei din Japonia  și este cea mai frumoasă vreme când puteți să vă bucurați de câmpurile infinite de lalele din Olanda. Festivalul lalelelor este organizat în fiecare an și adună mii de turiști. De pe 1 până pe 30 aprilie pe străzile din Amsterdam sunt amplasate buchete de flori și compoziții florale superbe, iar  pe 23 și 24 aprilie se organizează o paradă enormă de flori. În caz că aveți ocazia să asistați la acest eveniment din Amsterdam cu siguranță vă veți alinta privirea, însă, totuși, simbolul Olandei sunt câmpurile gigante, care abundă de lalele.

https://unsplash.com/photos/dVemmq1UaYE

Parcul regal Keukenhof din Amsterdam este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Europa. Suprafața parcului este de 32 hectare, pe care cresc mai mult de 4 milioane și jumătate de flori.  Anual de acest parc se bucură în jur de 900 mii de turiști. Dacă doriți să vă planificați călătoria în împărăția lalelor, ar trebui cu siguranță să vă grăbiți. Cea mai bună perioadă pentru a te plimba prin Olanda, dar și cea mai plină de turiști, sunt lunile aprilie și mai.

Londra pentru majoritatea turiștilor străini se asociază cu ploi reci și ceață. Totuși capitala Marei Britanii poate surprinde cu parcuri înflorite, unde domnește atmosfera primăvăratică. Dacă aveți fericita oportunitate să vizitați acest oraș anume în această perioadă, nu veți mai crede Londra un oraș ploios și gri. Capitala înflorită atrage turiștii și încântă localnicii, iar iarba verde din parcurile londoneze este locul potrivit pentru picnicuri și relaxare.

Dacă în întreaga lume primăvara semnifică renaștere, verdeață și flori, pentru  francezi un simbol al acestui anotimp este dovleacul. La sfârșitul lunii martie în orașul Nice, în grădinile Cimiez are loc un festival anual dedicat acestei legume. Orașul este înfrumusețat cu dovleci desenați și diferite decorațiuni realizate din dovleci. Restaurantele și cafenelele  își adaptează meniul pentru a pune în prim plan această legumă, iar la fiecare colț răsună muzică de provence.

Seville

Vara în capitala Andalusiei temperaturile pot ajunge până la 40 grade Celsius, însă primăvara este o adevărată delectare. Parcurile sunt înflorite, iar în jur persistă arome dulci. Începând cu Săptămâna Sfântă, care precede Paștele catolicilor, până după 11 mai orașul este inundat de turiști. În această perioadă are loc un eveniment anual, unde se organizează parade și se dansează flamenco până noaptea târziu. Seville este un oraș romantic, foarte colorat, cu o arhitectură superbă și străduțe mici, medievale pe care este o plăcere să te pierzi. În acest oraș s-au născut celebrele tapas – o gustoșenie locală care merită savurată.

https://unsplash.com/photos/N4wBmQrZGZ4

Trieste este o bijuterie din nord-estul Italiei. Orașul este cunoscut datorită culturii de a bea cafea și a multitudinii de cafenele. O surpriză sunt restaurantele fermelor de aici care se pot lăuda cu vinuri proprii, cașcavaluri, miere, fructe și legume. Aceste restaurante, 30 la număr,  se numesc osmize, care în traducere din slovenă înseamnă opt, ele fiind deschise doar 8 zile pe an, între 16-24 aprilie.

Reclama ta aici!

  • INCredibleIT.ro-300x250.jpg