Admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I. şi ale M.Ap.N. care pregătesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

A fost aprobat numărul de locuri pentru sesiunea de admitere în instituţiile de învăţământ ale M.A.I. şi ale M.Ap.N. care pregătesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sesiunea 2019 şi ianuarie 2020.

Astfel, pentru Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”- Facultatea de Pompieri a fost aprobat un număr de 50 de locuri, iar pentru Școala de Subofițeri de Pompieri “Pavel Zăgănescu” Boldești, un număr de 300 de locuri, din care 275 cu specializarea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă și 25 cu specializarea de maistru militar auto. De asemenea, a fost aprobat un număr de două locuri în domeniul de licență ”Drept” în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”- Facultatea de Științe Juridice și Administrative.

Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin recrutează candidați pentru următoarele instituții de învățământ militare:

Învăţământ superior (ofiţeri)

  • Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti – domeniul de licență Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică;
  • Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – domeniile de licență Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, Inginerie şi management, Contabilitate, Ştiinţe administrative;
  • Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I” Bucureşti – domeniile de licență Inginerie electronica, Telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, Calculatoare şi tehnologia informaţiei, Inginerie civilă, Inginerie geodezică, Inginerie genistică, Inginerie de armament, rachete şi muniţii, Inginerie aerospaţială, Ingineria autovehiculelor;
  • Institutul Medico-Militar – domeniul de licență Sănătate;
  • Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – domeniul de licență Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică;
  • Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – domeniile de licență Inginerie marină şi navigaţie, Inginerie electrică;
  • Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” – domeniul de licență Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică.

Învăţământ postliceal (maiştri militari)

  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”;
  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ”Traian Vuia”;
  • Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Cererile de înscriere la concursurile de admitere se depun la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin (municipiul Reşiţa, str. Castanilor, nr. 123, judeţul Caraş-Severin), după cum urmează:

– până la data de 24 mai 2019 pentru instituţiile de învăţământ superior MAI / MApN şi şcolile postliceale ale MapN;

până la data de 15 noiembrie 2019 pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti pentru concursul de admitere organizat în ianuarie 2020.

Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ universitar sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs, caz în care se constituie dosare distincte, corespondente numărului de opţiuni.

Date suplimentare privind organizarea şi desfăşurarea sesiunilor de admitere se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin la numerele de telefon 0255/211213, 0255/211214, sau site-ul www.isusemenic.ro, precum şi pe site-urile instituțiilor de învățământ.