Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 08.06 a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control, pe DJ 683 pe raza localității Măru, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată conducătorul auto avea o alcoolemie de 0.88 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Acționând pe raza satului Izgar, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa au identificat în trafic, în data de 09.06 a.c., orele 17.50, un autovehicul condus de un bărbat de 47 de ani, din Vermeș, care figura în evidențe având permisul de conducere reținut. Deasemenea acesta avea o alcoolemie de 0.82 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, cei doi conducători auto au fost conduși la Spital în vederea recoltătii de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, pe numele lor fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Tot conducând sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat și un bărbat de 41 de ani din Oravița, oprit pentru verificare regulamentară de către polițiștii Orașului Moldova Nouă în noaptea de 09.06.2019, pe raza localității Măcești.

Conducătorul auto avea o alcoolemie de 0.41 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și a fost condus la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În data de 10.06 a.c., orele 04.30, în timpul unei acțiuni desfășurate pe DJ 608A, la ieșirea din Municipiul Caransebeș, polițiștii au observat un autoturism care circula haotic spre satul Zervești.

Imediat, aceștia au pornit în urmărirea autovehiculului, cu autospeciala din dotare, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, mărind viteza mașinii, iar la un moment dat acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, continuând să ruleze pe un teren agricol, mașina oprindu-se după circa 25 de metri într-o grădină.

La volanul autoturismului a fost identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat de 30 de ani din Turnu-Ruieni, care emana vapori de alcool în aerul expirat, motiv pentru care i s-a solicitat să accepte testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând categoric.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caransebeș, unde a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto se afla singur în mașină și nu a suferit vătămări corporale, fiind înregistrate doar avarii minore ale autovehiculului.

Cercetările continuă cu privire la comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.