Fapte de amenințare cercetate de polițiști la Mehadia

„Dacă a amenințat pe oricine, cu știință,
E-o mare nesăbuință
Și de lege nu-i iertat.
Dacă cel amenințat
Se consideră lezat,
Conform legii în vigoare,
Poate face și-nchisoare.”

Ieri polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mehadia au fost sesizați prin plângeri prealabile de către două persoane din localitate, cu privire la faptul că au fost amenințate de persoane cunoscute.
În primul caz, o femeie de 46 de ani, din comună a sesizat faptul că în cursul lunii mai, în timp ce se afla într-un bar din localitate, a fost amenințată de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Mehadia, aflat sub infuența băuturilor alcoolice, persoană cu care în trecut a mai avut conflicte.

Tot în cursul zilei de ieri, la Postului de Poliție Mehadia s-a înregistrat plângerea unei tinere de 26 de ani, din localitate, care sesizează că la începutul lunii mai a primit pe telefonul mobil, mesaje de amenințare cu acte de violență, care i-au creat o stare de temere, de la un bărbat de 32 de ani, din aceeași localiate, în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi.

În ambele cazuri se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.
Reamintim faptul că infracțiunea de amenințare, conform Codului Penal, constă în amenințarea unei persoane cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva acesteia ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere.

Fapta se pedepsește conform legii, cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă. Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Termenul de introducere a plângerii prealabile este, conform Codului de Procedură Penală, de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei.