Din cauza alcoolemiei, nu a mai păstrat distanța față de autovehiculul din față

Ieri, în jurul orelor 10.27, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Reșița au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe Bulevardul Republicii din localitate.

Din primele cercetări s-a stabilit că un conducător auto în vârstă de 45 de ani din municipiu, în timp ce conducea autovehiculul personal, nu a păstrat distanța în mers față de un alt autovehicul oprit la semafor, condus de un tânăr de 22 de ani, din Reșița, intrând în coliziune față-spate cu acesta.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 22 de ani, în cazul celuilalt șofer aparatul indicând o alcoolemie de 1.24 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto în vârstă de 45 de ani a fost condus la Spitalul Județean Reșița, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice.

În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge de peste 0.80 mg/litru alcool pur în sânge.