Cum te asiguri că alegi apartamentul potrivit? Top 5 criterii importante de care trebuie să ții cont!

Ai adunat câțiva bănuți, ai făcut o rată la bancă, mai trebuie doar să îți găsești casa visurilor tale! Și nu e deloc ușor. Prețul imobilelor este în creștere, iar dacă locuiești într-un oraș mare, va trebui să faci o investiție serioasă. Tocmai din acest motiv e bine să te uiți de 10 ori și să cumperi o data!

Iată 5 lucruri de care trebuie să ții cont  atunci când vrei să achiziționezi un apartament:

  • Locația ar trebui să fie unul din criteriile de bază! Este important să fii aproape de mijloacele de transport în comun și de centrele comerciale. Ar fi bine să te orientezi spre un cartier cu multă verdeață, cu parcuri, spații de joacă și grădinițe. Poate că acum mergi cu mașina la job și nu te interesează foarte mult aceste aspecte. Doar că odata cu întemeierea unei familii, multe se schimbă. Îți va fi greu să petreci mereu mai bine de o ora pentru a ajunge într-un parc cu cel mic. Sau la gradiniță. Iar când va fi vremea ca  acesta să meargă la școală, va fi mai comod să aibă în apropiere o stație de autobuz sau de metrou. Asadar…cumpără gândindu-te la viitor!
  • Apartament nou sau vechi?! Acest lucru depinde doar de tine! Fiecare vine cu avantaje și dezavantaje. Un apartament nou arată mult mai bine, are toate țevile și instalațiile noi, e compartimentat modern, dar , de obicei nu e foarte bine poziționat. Dacă îl găsești, totuși într-o zonă liniștită, cu un pic de verdeață și un preț bun, ar putea fi o afacere profitabilă. În unele orașe constructorii au realizat blocuri mici, tip vile, iar apartamentele situate la parter au curte privată sau terasă. Blocurile vechi sunt, de obicei, situate în zone frumoase. Cu toate acestea, s-ar putea să ai probleme cu instalațiile. Dacă te decizi să cumperi un imobil vechi ar trebui să chemi un instalator care să îți facă verificări serioase. În caz că vei avea nevoie, găsești aici cam tot ce ține de țevi de calitate la prețuri bune. Oricum, un apartament vechi, renovat, va arăta ca nou! Împortant este să găsești meșterul potrivit  care să se ocupe de casa ta și să o tranforme după cum îți dorești! Iată aici ce trebuie să știi înainte de a alege un instalator care să se plieze perfect pe nevoile tale.
  • Compartimentarea este un factor important atunci când vrei să achiziționezi casa în care vei locui ani de zile. Sau, de ce nu…o viață! Degeaba cumperi un apartament de 80 de mp. daca are 2 camere! Există și asa ceva! În cazul în care vrei să îmbătrânești singur sau doar cu un motan morocănos …ar putea fi o variantă. Dacă te gândești la o familie, cel mai bine ar fi să optezi pentru un apartament cu 3 camere. Dacă are și o debara și 2 băi, cu atât mai bine!
  1. Izolația și materialele de construcție sunt, de asemenea importante. Ar fi de preferat să alegi un imobil cu pereți din cărămidă și nu din BCA. Blocul ar trebui să fie bine izolat astfel încât să nu existe pierderi de căldură și nici să nu te trezești cu mucegai în casă.
  2. Orientarea apartamentului este, de asemenea, un factor important. O casă situată cu ferestrele  spre nord va fi mereu răcoroasă și întunecoasă. În schimb, dacă alegi un apartament orientat spre sud vei avea parte de raze de soare aproape  toată ziua.

Asadar, la multe lucruri trebuie să ai grijă atunci când achiziționezi un imobil. Dacă alegi un bloc care este în construcție fii foarte vigilent! Verifică planul clădirii și vezi dacă l-a respectat constructorul. Să nu te trezești că locuința ta de la parter este trecuta in acte ca garaj. Sau că apartamentele de la mansardă sunt trecute poduri.

(P)