Planul roșu de intervenție! 13 persoane implicate într-un accident la Topleț

În urma unui apel 112 care anunța un accident rutier produs pe DN 6, la intrarea în localitatea Topleț dinspre Orșova, în care au fost implicate 2 microbuze și un autoturism și care s-ar fi soldat cu mai multe victime (17 victime din primele informații), la nivelul județului nostru, începând cu oră 14:14, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Din primele cercetări s-a stabilit că pe DN 6, km 372+100 metri, trei autovehicule, inmatriculate in România, Italia și Bulgaria, în timp ce se deplasau pe sensul de mers Caransebeș-Orsova, nu ar fi păstrat distanța în mers, intrând în coliziune cu autovehiculul din fata lui.

In urma impactului, autovehiculul înmatriculat în România ar fi fost împins în autoturismul din față, iar in urma evenimentului a rezultat o victimă, o femeie de cetățenie bulgară, care se afla în autovehiculul înmatriculat în Bulgaria, aceasta fiind transportată la Spitalul Orșova.

Astfel, au fost mobilizate pentru intervenția de urgență și eficientizarea misiunii de salvare echipajul de pompieri militari din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, o autospecială transport victime multiple din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, 3 echipaje SAJ și mai multe echipaje ale Poliției. De asemenea, au fost mobilizate forțe din județele limitrofe (MH, GJ, HD), de unde au fost deplasate câte o autospecială transport victime multiple.

După sosirea forțelor de intervenție la locul producerii accidentului, s-a constatat că, în total, au fost implicate 13 persoane, din care doar o singură persoană a fost transportată la spital în Orșova, cea de-a doua victimă a refuzat transportul la spital. Începând cu oră 14:30, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor exacte in care s-a produs evenimentul.