Măsuri de siguranță pentru Examenul de Bacalaureat

Inspectoratul de Poliţie Județean Caraș-Severin a dispus măsuri suplimentare astfel încât pe perioada desfăşurării probelor de examen să nu fie înregistrate evenimente care să afecteze siguranţa elevilor sau a cadrelor didactice.

Întrucât în perioada 1- 4 iulie a.c., se vor desfășura probele scrise ale Examenului de Bacalaureat, fiind dispuse măsuri cu caracter preventiv, menite să asigure ordinea publică, astfel încât elevii să beneficieze de un climat de linişte şi normalitate în zona centrelor de examinare.

În perioada următoare, urmează a se desfășura și Examenul național de definitivare în învățământ pentru cadrele didactice și Concursul național de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar.

Astfel, peste 120 de polițişti se vor afla în zona adiacentă instituțiilor de învățământ, precum şi pe traseele de deplasare înspre şi de la acestea, pentru depistarea şi dispunerea măsurilor legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile desfăşurate, ar putea afecta climatul de siguranță publică.

Deasemenea polițiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Inspectoratul Județean de Poliţie și echipa Știrile CS urează succes tuturor candidaţilor înscrişi la examene!