3 trucuri simple pentru ca telefonul tau sa reziste in timp

Sursa foto: Shutterstock.com
Sursa foto: Shutterstock.com

Preturile la telefoane au crescut de la an la an, asa ca schimbarea anuala a acestora nu prea mai reprezinta o solutie pentru cei mai multi. Astfel, in loc sa risipiti banii constant prin inlocuirea unui telefon stricat, chiar si prin abonament, mai bine acordati o atentie deosebita celor mai bune trucuri pentru extinderea duratei de viata a smartphone-urilor.

Din fericire, exista mai multe modalitatii simple si de efect pentru ca telefonul sa reziste in timp. Folosind sfaturile de mai jos si o serie de accesorii utile, puteti avea un telefon la fel de performant ca la inceput, mult timp dupa ce l-ati achizitionat. 

          1. Pastreaza telefonul curat

Atat in telefon, cat si in orificiile destinate incarcatorului sau castilor se pot depune praf, bacterii, firmituri si alte lucruri asemanatoare. Astfel, acestea se blocheaza si pot duce la probleme in functionalitatea telefonului, in special cand vine vorba de incarcarea bateriei. De aceea, este bine sa ii acorzi smartphone-ului atentia cuvenita si sa il cureti periodic. Daca telefonul este in garantie este bine sa apelezi la companii specializate. In plus, pentru a-ti pastra telefonul curat, ai grija unde il depozitezi si in ce conditii. Este de preferat sa nu il asezi in locuri umede, pe nisip, in praf sau in spatii care se incalzesc usor. 

Un accesoriu util pentru ca telefonul tau sa reziste in timp este husa, care ofera protectie pentru cele mai neobisnuite situatii. Poti gasi aici o gama variata de carcase pentru iPhone 8+ sau orice alt telefon inteligent detii.

          2. Prelungeste durata de viata a bateriei

In afara unui soc puternic, cele mai multe probleme la un telefon apar in legatura cu bateria. De multe ori, bateria isi pierde din putere, iar noi folosim artificii precum bateriile externe pe care le gasim in comert. Durata bateriei depinde de cat de mult timp folosim telefonul, ce aplicatii utilizam, daca activam functia de economisire sau daca avem datele pornite. Astfel, specialistii recomanda sa nu iti incarci telefonul pana la 100%, sa il incarci cate putin, de fiecare data cand prinzi ocazia si sa nu il tii toata noaptea in priza. Nivelul de putere trebuie mentinut in mod continuu intre 45-75%. Vezi aici alte cateva metode prin care poti prelungi durata de viata a bateriei telefonului tau, fara sa ii afectezi modul de functionare.

De asemenea, nu trebuie sa incarci telefonul cu incarcatorul unui alt dispozitiv – de exemplu, nu trebuie sa incarci niciodata un iPhone utilizand un incarcator iPad. Incarcatoarele concepute pentru diferite dispozitive pot furniza o cantitate diferita de energie, chiar daca acestea arata la fel si sunt de la aceeasi firma.

          3. Profita de Cloud

Depozitarea in cloud este una dintre cele mai bune modalitati de a te asigura ca telefonul nu este niciodata ingreunat cu prea multe date. Acest lucru permite sa aveti un dispozitiv sigur si reduce la minimum riscul de pierdere a datelor daca ceva nu merge bine. Profita de orice depozitare cloud gratuita care vine cu telefonul si fa copii de siguranta in mod regulat pentru a obtine cele mai bune rezultate.

In ceea ce priveste memoria telefonului, este de preferat sa stergi aplicatiile care nu sunt folosite, pentru a te bucura de mai mult spatiu si astfel, de usurinta in a naviga pe telefon.

Acum ca stiti cum sa obtineti rezultate maxime pe smartphone, puteti sa nu mai pierdeti bani pe achizitii anuale si sa puneti deoparte pentru vacanta mult visata, mici placeri ale vietii sau lucruri cu adevarat utile in casa.

(P)