Pariezi? Nu te juca cu focul! Iată ce taxe și impozite ai de plătit în acest an

Veniturile din pariuri sportive sunt supuse impozitării, ca orice alt tip de venit. Acest articol este despre impozite și taxe la pariuri și te sfătuiesc să îl citești, pentru că este crucial să fii bine informat. Necunoașterea legii nu te ferește de amendă în cazul nerespectării ei.

Așa cum probabil știi, anul trecut a fost introdusă impozitarea la sursă a veniturilor din pariuri sportive online, adică operatorul reține impozitul aferent fiecărei retrageri și îl virează către ANAF, tu nu mai ai nicio grijă în acest sens. Atenție, însă: reglementarea este valabilă începând cu 23 martie 2018. Dacă ai efectuat retrageri în perioada 1 ianuarie – 23 martie, este obligatoriu să completezi Declarația Unică 212 și să o trimiți sau să o duci personal la administrația fiscală până la data de 31 iulie 2019.

Potrivit legii, pentru fiecare retragere există următoarele praguri de impozitare:
• 1% din suma câștigată dacă ai retras până la 66.750 de lei
• 667.5 lei plus 16% pentru ce depășește suma de 66.750 lei dacă ai retras între 66.751 de lei şi 445.000 de lei
• 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 de lei dacă ai retras peste 445.000 de lei.
Am spus „potrivit legii”, pentru că au fost semnalate situații în care angajații ANAF au calculat un singur impozit pentru suma totală retrasă, nu pentru fiecare retragere, așa cum este normal. Dacă depui Declarația 212 și îți vine o hârtie de impunere calculată pe total, trebuie să faci contestație.

La casele de pariuri de cartier, fiecare bilet este taxat din start cu 5%. Dacă joci 100 de lei, miza luată în considerare va fi 95 de lei, pentru că 5 lei reprezintă acel impozit. Impozitarea câștigurilor respectă pragurile valabile și pentru veniturile din pariuri online. Fiecare bilet câștigat este considerat o retragere.

Taxelor și impozitelor prezentate s-a mai adăugat una, începând cu 1 ianuarie 2019: taxa de viciu de 2% din suma cu care alimentezi contul de pariuri online. Teoretic, această taxă este plătită de casele de pariuri online, dar mulți dintre operatori au transferat obligația în sarcina pariorilor, care trebuie să depună suma dorită, plus 2%.

În funcție de agenție, pot exista și alte taxe. Înainte să îți deschizi cont, este bine să citești cu atenție Regulamentul, pentru că e totul scris negru pe alb.

Reclama ta aici!

  • INCredibleIT.ro-300x250.jpg