Două zile, 8.000 de lei amenzi pentru infracțiuni la regimul silvic

În ultimele 48 de ore, polițiștii cărășeni au depistat, pe raza localităților Măureni și Slatina-Timiș, două autovehicule care transportau peste 3 metri cubi de material lemnos, fără a deține documente de transport.

Astfel, în seara zilei de 15 iulie a.c., polițiști din cadrul Posturilor de poliție Teregova și Bucoșnița au identificat pe un drum agricol de pe raza comunei Slatina-Timiș, un tractor cu remorcă, condus de un bărbat de 42 de ani, din localitate, care transporta 2,5 metri cubi lemn foc de esență fag, fără a deține aviz de însoțire sau alte documente de transport.

Întreaga cantitate de material lemnos transportată a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Teregova.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 (republicată), privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă de 5.000 de lei.

Acționând pe DN 58B, ieri 16 iulie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa au oprit în trafic, pe raza comunei Măureni, o autoutilitară condusă de o femeie de 41 de ani din județul Maramureș, care transporta peste 3,5 metri cubi lemn, de diferite esențe, în actul de însoțire a transportului fiind înscriși doar 3 metri cubi.

Cei 0,6 metri cubi de lemn, pentru care soferița nu a prezentat documente de transport, au fost confiscați și predați în custodie Ocolului Silvic Bocșa Română.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă de 3.000 de lei.