Tânăra de 21 de ani, mama, obligată să se prostitueze! A fost lipsită de libertate împreună cu fiica ei de 2 ani

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, de 19 ani, cercetat pentru trafic de persoane și lipsire de libertate în mod ilegal. 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 11.07.2019 – 03.08.2019, inculpatul D.C. a racolat prin intermediul unei reţele de socializare, o persoană de sex feminin, în vârstă de 21 de ani, prin folosirea metodei ”Loverboy”, pe care a determinat-o să locuiască împreună cu el, iar ulterior, prin constrângere psihică şi fizică exercitată atât asupra sa, cât și asupra copilului său minor în vârstă de 2 ani şi 6 luni şi profitând de starea de vădită de vulnerabilitate a acesteia a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituției în diferite locații închiriate pe raza teritorială a municipiului București, beneficiind de sumele de bani obținute de victimă în această modalitate (aproximativ 8000 lei).

De asemenea, s-a reținut faptul că, în perioada 11.07.2019 – 03.08.2019, persoana vătămată și fiica sa minoră au fost cazate de către inculpat într-o locație din municipiul București, restricționându-le acestora, prin supraveghere continuă şi insuflarea unei stări de temere, libertatea de mișcare.

La data de 04.08.2019, inculpatul D.C. a fost prezentat Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de ședință instanța a admis cererea formulată de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia. Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.