Cercetat pentru tăiere fără drept și furt de material lemnos, la Brebu

Sâmbătă, în jurul orei 19.45, polițiștii au depistat în flagrant delict, în extravilanul localității Apadia, un bărbat din aceeași localitate, bănuit că a tăiat fără drept material lemnos pe care l-a debitat și sustras.

Astfel, în data de 24 august a.c., pe raza comunei Brebu, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Reșița au surprins un bărbat de 38 de ani, care folosindu-se de un motofierăstrău, ar fi tăiat fără drept și debitat un arbore de esență fag, cu diametrul de 53,5 cm, rezultând cantitatea de 1,4 metri cubi material lemnos, pe care ar fi sustras-o.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și lăsată în custodie Ocolului Silvic Valea Bistrei. De asemenea, a fost ridicat în vederea confiscării un motofierăstrău electric, folosit la comiterea faptei. Se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere, fără drept și furt de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate.