Punct nou de trecere a frontierei în Caraș-Severin!

Guvernul României a aprobat în 27 august, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe pentru pasageri și transportul de mărfuri cu vehicule, în regim de bac și pietonal, între localitățile Moldova Nouă (România) și Golubac (Republica Serbia) și a punctului vamal.

Actul normativ prevede:

• programul de funcţionare: între orele 06.00-20.00;

• interzicerea transportului de mărfuri periculoase și animale vii (care este supus, în mod obligatoriu, controlului fitosanitar şi veterinar), precum și tranzitul vehiculelor lente;

• cheltuielile de personal, pentru dotări şi alte amenajări specifice: se vor suporta de fiecare ordonator de credite pentru instituţiile care desfăşoară activităţi, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în punctele de trecere a frontierei.

O veste bună pentru județul Caraș-Severin. În ședința Guvernului României de astăzi, 27 august 2019, a fost aprobată deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe, pentru pasageri și transportul de mărfuri cu vehicule, în regim de bac și pietonal, între localitățile Moldova Nouă (România) și Golubac (Republica Serbia) și a punctului vamal.  Proiectul transfrontalier “Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac” este implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin (lider de proiect) în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă și Municipalitățile Veliko Gradiște și Golubac”, declară Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Proiectul a fost finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă (România) şi cu municipalităţile Veliko Gradište și Golubac (Republica Serbia).

Valoarea proiectului a fost de 2.352.674,00 euro, din care:

• 1.999.773 euro – finanţare nerambursabilă IPA;

• 216.428 euro – finanţare nerambursabilă Guvernul României;

• 33.297 euro – contribuţia partenerilor români;

• 103.176 euro – contribuţia partenerilor sârbi.