0,9 metri cubi de lemn confiscați de polițiștii reșițeni. Șoferul nu avea permis de conducere ..

Ieri după-amiază, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Reșița, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat pe DC 91, un autoturism care transporta material lemnos. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire efectuat de polițiști, s-a procedat la urmărirea acestuia, până în Cartierul Muncitoresc din Reșița.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 25 de ani din Reșița, iar în portbagajul autoturismului a fost găsită cantitatea de 0,9 metri cubi lemn, de esență carpen, pentru care tânărul nu a putut prezenta documente legale.

În  urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul de 25 de ani nu ar fi posedat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul în cauză nu ar fi fost înscris în circulație, plăcuțele cu numerele de înmatriculare fiind atribuite unui alt autovehicul.

Cantitatea de 0,9 metri cubi material lemnos a fost ridicată și predată în custodie Ocolului Silvic Reșița. De asemenea, s-a dispus măsura indisponibilizării autoturismului în cauză până la finalizarea cercetărilor. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării și un motofierăstrău folosit la tăierea fără drept a materialului lemnos.

Se continuă cercetările sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de tăiere, fără drept, și furt de arbori(…), fapte prevăzute și pedepsite de art.107, alin.(1) și 109, alin.(1) din Legea nr.46 din 2008- Codul Silvic, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.