Torma a semnat! Un nou proiect pentru iluminatul public din Moldova Nouă

Un nou contract de finanțare semnat ieri, 16 septembrie 2019, la ADR Vest, cu primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma.

Este un proiect în valoare totală de aproape 11 milioane de lei, pentru modernizarea, extinderea și creșterea eficienței energetice a rețelei de iluminat public din orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin. Se vor înlocui corpurile de iluminat existente cu unele cu LED (27W, 60W și 80W), se vor monta pe străzile orașului 142 de stâlpi cu panouri fotovoltaice de 225-250W și va fi extinsă rețeaua de iluminat pe o lungime de 3140 metri liniari.

Am semnat astăzi la ADR Vest un nou contract de finanțare. Este vorba despre un proiect în valoare totală de aproape 11 milioane de lei, pentru modernizarea, extinderea și creșterea eficienței energetice a rețelei de iluminat public din orașul Moldova Nouă.
Se vor înlocui corpurile de iluminat existente cu unele cu LED, se vor monta pe străzile orașului 142 de stâlpi cu panouri fotovoltaice de 225-250W și va fi extinsă rețeaua de iluminat pe o lungime de 3140 metri liniari. Precizez că nu vor fi cabluri aeriene, tot sistemul de cablaj fiind bagat in pamant”, declară Adrian Torma, primarul orșului Moldova-Nouă.

De asemenea, vor fi montate panouri de semnalizare care vor indica traversarea străzii de către persoanele cu dizabilități și panouri de semnalizare cu acționare la buton. În plus, investiția cuprinde achiziționarea unui sistem de telemanagement – un sistem de control la distanţă al iluminatului stradal. Vor fi 1.167 de corpuri de iluminat instalate.

”Astfel, Moldova Noua devine primul oraș din Caraș-Severin care va implementa un sistem de telegestiune. Multumesc echipei din Primăria Moldova Nouă pentru munca depusă. Mulțumesc ADR Vest”, a mai adaugat acesta.

Valoarea finanțării nerambursabile este de 10,7 milioane de lei, prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Perioada de implementare a proiectului este de 35 de luni.