Noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Reșița

Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat joi, 14 noiembrie 2019, o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului privind instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

Astfel, în cadrul acestui Program, Primăria Municipiului Reșița va beneficia de o finanțare de 936.149 lei, pentru montarea unui număr de 5 stații de reîncărcare cu 10 puncte reîncărcare rapidă echivalente, toate acestea contribuind la dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică la nivel național.

Mă bucur că putem deja începe dezvoltarea rețelei naționale de alimentare a mașinilor electrice. Eco-mobilitatea este o prioritate a mandatului meu de ministru. Avem o problemă reală cu calitatea aerului în marile aglomerări urbane, iar traficul rutier este unul dintre principalele surse de poluare a aerului. Prin stimularea electro-mobilității, vom putea să scoatem poluarea din orașe și să ne bucurăm toți de un mediu mai curat”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanții eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale – reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 milioane lei. Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi nu mai mult de 190.000 lei pentru instalarea unei staţii de reîncărcare, în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant în funcție de numărul de locuitori aferent, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Reclama ta aici!