Trafic de influență la Spitalul Municipal Caransebeș

Prin rechizitoriul nr. 446/P/2018/08.10.2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, inculpata H.A.C. a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă, întrucât, în calitate de infirmieră, în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, a pretins şi primit, în perioada 2017-2018, suma de 2500 euro şi  o sticlă de whiskey de la D.G.L., suma de 1000 de euro de la inc. P.D., precum şi a sumei de 3500 euro de la M.I., în schimbul exercitării pretinsei influenţe asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a-i determina să-i declare pe cei trei cumpărători de influenţă să fie admişi pe nedrept la concursurile de ocupare a posturilor vacante ale unităţii medicale.

Rechizitoriul a fost întocmit de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, Iancu Laura Gabriela, şi avizat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de către procurorul general  al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.

Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Reclama ta aici!