Petarde confiscate la Caransebeș

Ieri, 11 decembrie, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Caransebeș au depistat în Piața Agroalimentară din localitate, o femeie de 48 de ani, care deținea în vederea comercializării, 60 de bucăți de articole pirotehnice- petarde.

Aceasta este bănuită că în cursul aceleiași zile, ar fi comercializat alte 9 cutii de articole pirotehnice, din același model cu cele găsite asupra sa.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor atât articolele pirotehnice găsite asupra persoanei bănuite, cât și banii obținuți din comercializarea celor 9 cutii de petarde.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, polițiștii caransebeșeni au depistat pe o stradă din oraș, un autoturism, din care unul dintre pasageri a  aruncat un articol pirotehnic, în timpul mersului.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, iar la controlul efectuat, în interior a fost găsită și ridicată cantitatea de 375 bucăți de articole pirotehnice.

În autoturism au fost identificați un bărbat de 36 de ani, din Caransebeș, împreună cu fiul său de 14 ani, iar acesta din urmă a fost sancționat contravențional cu amendă pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea regimului materiilor explozive și operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și continuă cercetările.