În perioada Sărbătorilor polițiștii rutieri au fost la datorie pe drumurile publice din județ

În perioada minivacanței de sărbători, poliţiştii au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 900 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere.

De asemenea, au fost reţinute 65 de permise de conducere și au fost constatate 27 de infracțiuni la regimul rutier.

În perioada 24 decembrie – 05 ianuarie,  aproape 400 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, fluidizării traficului rutier, precum și reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi

Astfel, poliţiştii au aplicat 906 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 300.000 de lei, dintre care 498 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 62 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto care nu au purtat centura de siguranță și alte 35 celor care nu au respectat regulile privind depășirea.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 65 permise de conducere, cele mai multe pentru depășiri neregulamentare și viteză, fiind retrase și 6 de certificate de înmatriculare.

13 conducători auto au fost sancționați cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea regimului legal de viteză.

La data de 02 ianuarie, ora 12.50, un conducător auto a fost depistat conducând autoturism pe DN 6, în zona localității Bucoșnița, cu viteza de 131 km/h.

La data de 04 ianuarie, ora 11.57, un alt conducător auto a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism în municipiul Reșița, cu o viteză de 106 km/h.

În ceea ce privește accidentele rutiere, în perioada menționată, pe drumurile din județ nu a fost înregistrat niciun deces din accidente rutiere, înregistrându-se 2 accidente grave, în urma cărora 2 bărbați au suferit vătămări corporale.

Totodată, în perioada amintită au fost constatate 27 infracțiuni la regimul rutier, dintre care exemplificăm:

În noaptea de 02 spre 03 ianuarie, în jurul orei 02.00, un bărbat de 34 de ani din județul Mehedinți a fost depistat conducând un autoturism, pe raza stațiunii Băile Herculane, aparatul DrugTest indicând, în cazul său, rezultat pozitiv pentru o substanță psihoactivă.

Acesta a fost imediat condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii concentrației de substanțe psihoactive în organism.

La data de 04 ianuarie, în jurul orei 22.15, polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe strada Timișoarei din Reșița, un autoturism, condus de un bărbat de 62 de ani, din localitate, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat  o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și acesta a fost condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice, pentru stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și se continuă cercetările.

În noaptea de 04 spre 05 ianuarie, în jurul orei 01.37, Poliția orașului Oțelu Roșu a fost sesizată despre faptul că o mașină a lovit gardul unei case, conducătorul auto abandonând-o și fugind de la fața locului.

În scurt timp, polițiștii au depistat în apropierea locului faptei doi tineri, din localitate, bănuiți că s-ar fi aflat în autoturismul respectiv în momentul impactului.

Unul dintre aceștia, în vârstă de 16 ani, este bănuit că în aceeași noapte ar fi sustras autoturismul tatălui său și împreună cu un prieten s-ar fi deplasat  pe raza orașului, iar la un moment dat, acesta ar fi pierdut controlul volanului, acroșând un alt autoturism parcat și oprindu-se în gardul unei case.

În urma evenimentului, din fericire nu au rezultat victime omenești.

 Din verificări, polițiștii au stabilit că tânărul în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

În cauză, politiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni și continuă cercetările.