Tot ce trebuie să știi despre pariurile Pro și Contra

Pariurile sportive sunt foarte populare în România. Nu același lucru se poate spune și despre pariurile în contrapartidă sau pariuri de tip betting exchange. Dacă n-ai auzit până acum de acest termen îl vei înțelege citind acest articol. De asemenea vei vedea și ce sunt pariurile tip Pro și Contră pe sport

Un pariu de tip bet exchange este de fapt un schimb de pariu. O persoană vinde un pariu și o altă persoană cumpără pariul respectiv. Ca la piață. Aici piața, spațiul unde are loc schimbul, este site-ul de betting exchange. În România există un singur astfel de site legal. Acesta este Betfair.

Ca să joci la Betfair Exchange trebuie să știi ce înseamnă pariurile Pro și Contra.

Ce reprezintă Pariu Pro la betting exchange?

Pariul Pro îl vei găsi la Betfair sau pe altă platformă de betting exchange în cazul în care locuiești în altă țară pe fundal albasru. Dacă alegi un pariu Pro efectiv vei plasa un pariu clasic, la oricare altă casă de pariuri.

Partea pozitivă la betting exchange este că poți solicita o cotă mai mare decât cea propusă. Doar că în acest caz va fi necesar ca cineva să vândă un pariu la o astfel de cotă.

De exemplu la FCSB – Dinamo crezi că va câștiga FCSB și vrei să joci un Pariu Pro. Cota acestuia este 1.60, dar tu o modifici la 1.70. Dacă o persoană va accepta cota ta și va juca un pariu Contra pe ea, atunci pariul va fi jucat. În caz contrar el va rămâne nejucat.

Ce reprezintă Pariul Contra la betting exchange?

Un pariu Contra este afișat la Betfair exchange pe fundal roz. După cum îi spune și numele este un pariu contrar. De exemplu dacă alegi contra victorie FCSB cu Dinamo vei câștiga dacă Dinamo nu va pierde meciul.

Atunci când joci un Pariu Contra poți să scrii suma pe care vrei s-o riști pe respectiva contră sau vei putea scrie suma pe care vrei s-o câștigi, caz în care miza va fi calculată automat.

La fel ca la pariul Pro și la cel de tip Contra poți schimba cota. Dar, din nou, dacă pariul nu va fi acceptat de un alt jucător el nu va fi plasat.

La prima vedere par mai dificil de înțeles pariurile de tip Pro și Contra. Dacă aprofundezi puțin informațiile de mai sus atunci nu va mai părea așa de greu.