Polițist și-n timpul liber! A prins un hoț, chiar în Centrul Reșiței!

Astăzi, în jurul orei 16.45, inspectorul principal Mădălin Cojocărete, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, în timp ce se afla în timpul liber, cu autoturismul personal, împreună cu prietena lui, în centrul municipiului Reșița, a observat un bărbat alergând, iar în urma bărbatului o doamnă urmărindu-l și gesticulând agitată.

Fără să stea pe gânduri, polițistul a pornit în urmărirea bărbatului, reușind în scurt timp sa îl prindă și să îl  imobilizeze.

Flerul de polițist de investigații criminale nu l-a înșelat nici de această dată pe Mădălin, astfel că asupra bărbatului a fost găsit un telefon mobil pe care a recunoscut că tocmai îl smulsese din mâna unei doamne care se afla in statia de autobuz.

– Ăla sigur e un hoț, i-a spus Mădălin prietenei sale și, imediat, a ieșit din mașină.
După aproximativ 300 de metri l-a ajuns pe acesta.
– Vă rog să vă opriți! Sunt polițist.
– Și eu de unde știu? Nu aveți uniformă!
– Asta e legitimația mea!
– Nu am făcut nimic, domnule! Ce aveți cu mine?

Mădălin a văzut că individul ținea mâna în buzunar. S-a gândit, în prima fază, că s-ar putea să aibă un cuțit.

– Vă rog să scoateți ușor mâna din buzunar cu ce aveți înăuntru!
– Am un telefon, nimic altceva!
– Al cui este?
– Dar nu am făcut nimic, domnule!

Mădalin și-a dat seama că nu se înșelase. Avea de a face cu un hoț care furase un telefon. Imediat, l-a imobilizat și a rugat-o pe prietena lui, care sosise cu victima, să sune la 112!

Cu ajutorul prietenei lui, polițistul a chemat în sprijin, un echipaj de poliție de la Poliția municipiului Reșița, care l-a încătușat și condus la sediu, pe bărbatul surprins in fragrant delict, în vederea luării măsurilor legale.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.