570 amenzi și 44 permise reținute în numai 2 zile

În perioada 07 – 09 februarie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 570 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere.

De asemenea, au fost reținute 44 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În ultimele 72 de ore, 125 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă regulile rutiere atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii au aplicat 570 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 339 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 67 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

18 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 3 conducători auto care au condus  autovehicule aflându-se sub influența alcoolului, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, în total, pentru abaterile constatate, fiind reţinute în vederea suspendării, 44 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

23 conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză, în localități.

Exemple:

La data de 09 februarie, în jurul orei 15.58, un conducător auto în vârstă de 22 de ani a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism, pe DN 68, în localitatea Bucova, cu viteza de 127 km/h, limita legală de viteză în zonă fiind de 50 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Aceeași sancțiune a fost aplicată și altor doi conducători auto, înregistrați de aparatul radar în timp ce conduceau autovehicule, pe aceeași porțiune de drum, cu vitezele de 116, respectiv 113 km/h.