Percheziții la persoane bănuite de distrugere prin autoincendiere

În cursul zilei de ieri, 25 martie, poliţişti de la Serviciul de Investigații Criminale Caraș-Severin, cu sprijinul colegilor de la structurile de investigații criminale Timiș și Arad, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Caransebeș.

Acțiunile au fost dispuse într-un dosar penal instrumentat la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Caraș-Severin, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugerea prin incendiere.

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin.

Cele 8 percheziții domiciliare au fost efectuate pe raza județului Timiș, la adresele și sediile comerciale a 3 persoane cu vârste cuprinse între 34 și 38 de ani, toate din județul Timiș, bănuite de săvârșirea faptei.

În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că în noaptea de 21 spre 22 ianuarie a.c., persoanele în cauză au incendiat 4 utilaje de tip TAF și un camion, aflate în curtea unei societăți comerciale din Oțelu Roșu, 3 dintre aceste utilaje de prelucrare a materialului lemnos fiind distruse în proporție de 90%.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea faptei este de aproximativ 1.500.000 de lei.

În urma acțiunilor de ieri, polițiștii au găsit și au ridicat mai multe bunuri și documente de interes în cauză.

Cei doi bărbați urmează a fi prezentați astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Biroului de Analiza Informațiilor Caras- Severin și de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiuni au participat poliţişti de ordine publică și investigarea criminalității economice Caraș-Severin, polițiști de la Serviciul de Serviciul de Combaterea a Criminalității Organizate Caraș-Severin și luptători din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Caraș-Severin și Arad.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Reclama ta aici