31 de cetăţeni străini, opriți de poliţiştii de frontieră la granița cu Serbia

31 de cetăţeni străini, opriți de poliţiştii de frontieră la granița cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, jud. Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 31 de cetăţeni din Irak și Siria, care intenţionau să intre ilegal în România.

În data de 18.05.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, județul Caraș – Severin, au desfășurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 04.30, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Vărădia din județul Caraș-Severin, un grup de 31 cetățeni străini, care nu îşi justifica prezenţa în zonă, persoanele fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak și Siria, dintre care 13 bărbați, 7 femei și 11 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, iar minorii între 1 şi 13 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.