4 arme confiscate, 3 persoane sub control judiciar, la Bocșa

4 arme confiscate, 3 persoane sub control judiciar, la Bocșa

Totul a început în noaptea de 18/19.03.2019, la orele 00.40, în localitatea Ocna de Fier. Atunci polițiștii Secției 5 poliție rurală Bocșa aflați în patrulare pe raza localității Ocna de Fier au fost surprinși de faptul că un autoturism a demarat în trombă la vederea autospecialei de poliție. Mai mult, se părea că ocupanții autoturismului au aruncat un obiect pe geamul acestuia, fapt pentru care au plecat în urmărire. Autoturismul respectiv a fost oprit de alți polițiști pe raza localității Bocșa.

În autoturism au fost identificați trei bărbați, de 19, 34 și 40 de ani, toți din Bocșa, iar în interior a fost găsit un cartuș de vânătoare calibru 12 mm.

Cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au identificat și obiectul aruncat pe geamul autoturismului, respectiv o armă de vânătoare calibru 12 mm.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că cei trei bărbați s-au deplasat pe raza localității Ocna de Fier cu scopul de împușca vânat, aceștia predând și cantitatea de 10 kg. carne de vânat.

Polițiștii au ridicat în vederea cercetărilor 4 arme de vânătoare, 119 cartușe diferite calibre și mărci, mai multe proiectile, scule și materiale destinate confecționării cartușelor de vânătoare, 2 trofee căprior.

Față de cei trei bărbați se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 și 44 din Legea 407/2006 și de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 Cod Penal.

În data de 19.03.2019 cei trei bărbați au fost prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.