9.6 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii stradale din Moldova Nouă

9.6 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii stradale din Moldova Nouă

Primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, a făcut un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii stradale din zonă, semnând un contract de finanțare în valoare de 9.630.856 lei. Această sumă generoasă va fi alocată pentru modernizarea străzilor din Orașul Nou, o parte din Moldova Veche și o parte din Moldova Nouă. Această inițiativă de modernizare a infrastructurii stradale este posibilă prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Primarul Chisăliță se arată foarte încântat de semnarea acestui proiect și de perspectiva îmbunătățirii infrastructurii stradale din oraș. El afirmă că proiectul tehnic necesar pentru modernizarea străzilor este deja finalizat și se află în posesia primăriei. De asemenea, a menționat că proiectul a fost adăugat pe platforma oficială și se așteaptă ca licitația pentru execuție și asfaltare să fie organizată într-un viitor foarte apropiat.

Această investiție semnificativă în infrastructura stradală este așteptată să rezolve numeroase probleme cu care se confruntă orașul Moldova Nouă și cele două localități adiacente. Modernizarea străzilor va aduce beneficii semnificative pentru comunitate, facilitând transportul local și regional, îmbunătățind accesibilitatea și siguranța rutieră. De asemenea, va contribui la dezvoltarea economică a zonei, atrăgând potențiali investitori și creând noi oportunități pentru locuitori.

Prezența ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea, la semnarea contractului de finanțare subliniază importanța acestui proiect și sprijinul guvernamental pentru dezvoltarea infrastructurii locale. Guvernul și autoritățile locale colaborează pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și a stimula progresul socio-economic în regiune.

Astfel, modernizarea infrastructurii stradale din orașul Moldova Nouă și localitățile învecinate reprezintă un pas semnificativ spre crearea unei infrastructuri solide și durabile. Această inițiativă va avea un impact pozitiv asupra comunității, oferind o infrastructură rutieră modernă și eficientă, care va susține dezvoltarea și creșterea orașului pe termen lung.