Acțiuni ale polițiștilor pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în Reșița

Primar Cărășan prins băut la volan!

Municipiul Reșița a fost martorul unei acțiuni hotărâte desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Reșița în noaptea trecută, între orele 00.00-04.00. Scopul principal al acestei intervenții a fost prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea ordinii și siguranței publice, precum și verificarea respectării regulilor de conviețuire socială și a normelor de circulație pe drumurile publice.

Intervenție pe mai multe fronturi

Acțiunea cuprinzătoare a polițiștilor a inclus patrularea în zonele aglomerate ale localurilor de alimentație publică, cluburilor, discotecilor și sălilor de jocuri mecanice. Totodată, polițiștii au fost prezenți și pe arterele de intrare și ieșire din oraș, asigurând astfel o acoperire completă a municipiului.

Sancțiuni contravenționale pentru nereguli

Rezultatele acestei acțiuni au fost semnificative, cu 30 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare totală de aproape 13.000 de lei. Printre acestea, 12 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și alte 12 pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice. De asemenea, 4 sancțiuni au fost aplicate în urma verificărilor la 9 agenți de securitate care își desfășurau activitatea în municipiu.

Infracțiuni depistate și măsuri ferme

Pe lângă sancțiunile contravenționale, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere. Ca măsuri complementare, au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, în cazul a două autovehicule a căror inspecție tehnică periodică expirase.

Exemple concrete de intervenție

Un exemplu ilustrativ al eficacității acțiunii desfășurate a fost întâlnit la ora 03.15, pe strada Făgărașului, unde un șofer a fost oprit pentru control. La testarea cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii au întocmit un dosar penal, continuând cercetările.

La ora 01.10, pe bulevardul Republicii din Reșița, polițiștii au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate. Din verificări, s-a constatat că numerele de înmatriculare erau atribuite unui alt autovehicul, motiv pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Aceste acțiuni desfășurate periodic de către polițiști demonstrează angajamentul lor față de siguranța comunității și reprezintă o dovadă clară a măsurilor riguroase adoptate pentru menținerea ordinii și siguranței publice în municipiul Reșița.