Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din Caraș-Severin

În perioada 20-22 noiembrie 2020, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația în vigoare. De asemenea, au fost reținute și retrase 25 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

”Totodată, în colaborare cu inspectori ISCTR, au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane, care au vizat si verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020, pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total 427 de sancțiuni contravenționale, dintre care 131 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Din numărul total, 110 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19. 20 de pietoni și 5 bicicliști au fost sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise și nerespectarea regulilor de circulație a bicicletelor pe drumurile publice. Alte 30 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto și pasagerilor care nu au purtat centura de siguranță pe timpul deplasării. 7 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 2 conducători auto aflați sub influența alcoolului, în cazul cărora la testarea cu aparatul etilotest au rezultat valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. Alți 3 conducători auto au fost sancționați contravențional și li s-a reținut permisul de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legal admise. În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 16 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare. De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere”, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici