Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ

Transporturile de mărfuri periculoase luate la verificări de către polițiștii cărășeni

În perioada 6-8 august 2021, polițiștii cărășeni au continuat să acționeze pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 600 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 60 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de sâmbătă, aceste acțiuni au fost organizate în sistem integrat, împreună cu polițiști rutieri din Mehedinți și Hunedoara.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 601 sancțiuni contravenționale, dintre care 407 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

20 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 10 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți 8 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 47 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Alți 74 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță.

De asemenea, polițiștii cărășeni au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 privind conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Exemple:

Sâmbătă, 7 august, la 15,25, polițiști de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au depistat pe DN 67D, în zona 7 Izvoare, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani din județul Timiș, din verificări stabilindu-se că inspecția tehnică periodică a autovehiculului figura expirată din luna iunie 2021.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu consumase băuturi alcoolice, însă la testarea drugtest, aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru una dintre substanțele psihoactive.

Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, pentru determinarea prezenței substanțelor psihoactive în organism.

La controlul autovehiculului nu au fost găsite substanțe interzise de lege.

Polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și continuă cercetările.

De asemenea, bărbatului de 34 de ani i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării și a fost retras certificatul de înmatriculare al autovehiculului, bărbatul fiind sancționat contravențional cu amendă de 2.900 lei pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul al cărui termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat.

Related Posts