Acțiuni privind starea tehnică a masinilor în Caraș-Severin

Polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au organizat în 23 noiembrie 2017 o acțiune de control în trafic, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În 23 noiembrie 2017, poliţiştii rutieri din Caraș-Severin au acţionat în trafic împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul neregularităţilor privind starea tehnică a autovehiculelor.

Echipele de control au verificat buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia. De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

Au fost controlate aproximativ 200 de autovehicule, pentru neregulile constatate fiind aplicate 95 de sancţiuni contravenţionale. Pentru defecțiuni tehnice și lipsa inspecției tehnice periodice au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare. Într-un caz de constatare a unor defecțiuni grave la sistemul de frânare s-a dispus măsura imobilizării autovehiculului.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, polițiștii recomandă:

  • Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!
  • Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare!

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici