Alcool-ul și drogurile prezente pe drumurile din Caraș-Severin

politia

În ultimele 24 de ore, polițiștii din județul Caraș-Severin au confruntat cu încălcări grave ale siguranței rutiere, legate de consumul de alcool și substanțe psihoactive. Aceste incidente demonstrează încă o dată importanța prevenirii și combaterii acestor comportamente periculoase pe drumurile publice.

Azi-noapte, la ora 01:49, polițiștii de la Secția 8 Poliție Rurală Oravița au oprit un autoturism în localitatea Greoni, condus de un bărbat de 29 de ani din aceeași localitate. La testarea cu alcoolscopul, s-a constatat că șoferul avea o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Consumul de alcool înainte de a prelua volanul reprezintă un pericol major pentru siguranța în trafic, iar acest caz ilustrează gravitatea consecințelor.

Tot în aceeași noapte, la ora 23:37, polițiștii de la Biroul Rutier Reșița au oprit un autoturism pe bld A.I. Cuza, condus de un tânăr de 20 de ani din Bocșa. În urma testării cu aparatul din dotare, s-au ridicat suspiciuni rezonabile cu privire la consumul de substanțe psihoactive. În același interval orar, polițiștii din Bocșa au depistat un alt tânăr, de 27 de ani, care conducea un autoturism și care, de asemenea, a ridicat suspiciuni cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

În toate cele trei cazuri, persoanele depistate au fost conduse la spital, unde li s-au prelevat mostre biologice pentru a se determina prezența alcoolului și a substanțelor psihoactive în organism. Dreptul acestora de a conduce autovehicule pe drumurile publice a fost suspendat, iar polițiștii au deschis dosare penale pentru a-i trage la răspundere penală.

Aceste incidente evidențiază riscurile la care se expun șoferii și ceilalți participanți la trafic atunci când conduc sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului. Pentru a evita accidentele rutiere grave, polițiștii din Caraș-Severin sunt în permanență la datorie și acționează cu toate mijloacele tehnice din dotare.

Mesajul este clar: circulați responsabil! Consumul de alcool și droguri nu numai că vă pun în pericol viața, dar pot avea consecințe devastatoare pentru toți cei implicați într-un accident rutier. Siguranța traficului rutier trebuie să fie o prioritate pentru toți participanții la trafic, astfel încât să evităm tragediile inutile pe șosele.